Општи услови за плаќање

  • Преведување, толкување и лекторирање

Општите услови за тарифирање на лекторирањето и на преведувањето/толкувањето се во согласност со Препораките на Здружението на лекторите на РМ и со Препораките на Здружението на преведувачите на РМ

* Секоја лекторска и преведувачка работа е специфична и не може да има една стандардна цена. Затоа лекторот/преведувачот цената ја одредува посебно за секоја лекторска/преведувачка работа врз основа на потребите, барањата и особенстите на таа работа. 

 

  • Часови по македонски и англиски јазик, помош при учење и комуникациски вештини

 Организацијата и цените на овие услуги во „Беседи“ се одредуваат според тоа дали часовите се:

  • индивидуални: во времетрање од 90 мин. (препорачливо за возрасни), од 60 мин. (препорачливо за возрасни и за деца) или од 45 мин. (препорачливо за деца);
  • групни: 2-5 студенти во група во просториите на „Беседи“ или во група од повеќе од 5 на понудена локација во времетраење од 90 мин. (препорачливо за групните часови) или 60 мин.
  • во просториите на Беседи, на друга локација  или онлајн.

✔ Сите кандидати коишто не се апсолутни почетници се тестираат за да се одреди нивното ниво на познавање на јазикот. Тестирањето на овие кандидати е задолжително и е бесплатно. 

✔ Постои можност за одржување на часовите надвор од просториите на Беседи (цената во таков случај ги вклучува и патните трошоци).

✔ Часовите се одржуваат во Скопје. За учениците од други градови или надвор од Македонија постои можност за одржување на онлајн часови.

 

  • Истражување и пишување веб-содржини (content-writing)

*Истражувањето и пишувањето веб-содржини се специфични услуги и не може да имата една стандардна цена. Цените за овие услуги се одредуваат на основа на потребите, барањата и особеностите на работата. 

 

☏ Повеќе информации може да добиете на телефонскиот број +389 (0)77 66 95 44 или

✉ испратете е-порака на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

За комуникација и Viber, Skype и Whatsapp.